http://www.hir24.hu/tudomany/2011/05/26/mar-majdnem-latjuk-a-vilag-veget/

Nos, aki a fiatal éveit a hatvanas-hetvenes években töltötte, az talán emlékszik rá, hogy valamikor a hatvanas évek elejétől egészen 1973-74-ig, az első olajválságig, az egész euro-amerikai civilizációt, Szovjetuniótól az USA-ig, áthatta a természettudományok töretlen, sőt messianisztikus fejlődésében való vak hit!

Ekkor még a gyerekrajzfilmek is arról szóltak, hogy a technika mindent meg fog oldani, sőt 2000 körülre már minden fizikai munkát a robotok fognak csinálni.

Érdekes, hogy a 2000-es év, akkor, 1970 környékén is ilyen misztikus-utópisztikus dátumnak tűnt, mivel akkor teljesen természetes volt, hogy - 2000 körül - már vígan fogunk a Holdra és a Marsra utazni egy hétvégére, mint ahogy most a Balatonra utazunk - már csak azért is, mivel egyre több szabadidő lesz, és egyre kevesebb kétkezi munka, egyre nagyobb jólét, egyre nagyobb szabadság stb..

A szocializmusban pedig ezt úgy fogalmazták, hogy 2000 körülre már elérjük a kommunizmust, mivel a tudomány töretlen fejlődésének hála, az emberiség az anyagi javakhoz korlátlanul hozzá fog jutni stb... stb...

És ha megnézzük az akkori napilapokat vagy a tudományos újságok címoldalát, akkor mit találunk?

Ugyanazt, mint most!!!

Azaz :

Csak még egy kicsit tartsunk ki ( a nyomorban ), csak még egy kis türelem ( a tűrhetetlen állapotok miatt ), és eljön a jólét korszaka, a kommunizmus.

Sőt, a tudományos (k)akadémiák nagy jövőkutató központjai, ahol ( a zabhegyezésen és a prof. családjának az ingyen üdültetésén kívül ) még azt is kiszámolták, hogy hány év, hány nap, hány óra, hány perc van még hátra az eljövendő kánaánig:

Már majdnem elértük a kommunizmust

Már majdnem elértük a világbékét

Már majdnem elértük a technikai lehetőségeink határait

Már majdnem minden betegséget gyógyítani tudunk

Már majdnem ...

Nos, minden 'Már majdnem'-mel kezdődő vezércikk, kedves Barátaim, 150 év óta az újságírásban színtiszta Propaganda, semmi más!

Ilyenkor, ha ezt bevetik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy számunkra valami még rosszabb következik, melyet a tömeg elkábításával, félrevezetésével akarnak leplezni! ( Mint pl. ahogy a szilveszteri kabaréknak is mindig is az volt a funkciója, hogy a következő napi áremelkedéseket elviselhetőbbé tegye! )

- A hivatalos tudományban az első olajválság óta egyre kevesebben hisznek - ez tény.

A nyolcvanas-kilencvenes évekre ( párhuzamosan természetesen az emberiség spirituális ébredésével ) ez a bizalom drámai módon csökkent, olyannyira, hogy az elitnek azóta állandóan kétségbeesett erőfeszítéseket kell tennie, hogy a bizalmat vesztett, unalmas, halott, száraztapló-tudomány presztízsét fenntartsa!

És ha nem lenne még az általános tankötelezettségi kényszer meg a továbbtanulási egzisztenciális kényszer, akkor a kutya sem tanulná azokat a halott, 19. századi vulgármaterialista rögeszméket, amelyekért még ma is, a 21. században fétisként tisztelt végzettséget osztogatnak!

És stílszerűen :

Mi is látjuk a világ végét, de az nem 520 millió fényév, hanem csak néhány esztendő!

Ez nem szektás világvége lesz, ( hiszen a hatalom pont azért tartja őket, mint a mostani május 21-eiket is, hogy lejárassa valódi változások lehetőségét, hogy a valódi változások készületlenül érjék az emberiséget - mert mindig is erről volt szó! ), hanem belső, spirituális átalakulás, minden hollywoodi 3D-s katasztrófafilm nélkül.

Ugyanakkor pontosan tudják :

SOHASEM FOGJÁK SEM ŐK, SEM MÁSOK MEGLÁTNI A VILÁG VÉGÉT, KÜLÖNÖSEN NEM A TÁVCSÖVEIKEN, MIVEL ILYEN GYEREKES 13,7 MILLIÁRD ESZTENDŐ, AMELY A MI UNIVERZUMUNK KERINGÉSI CIKLUSÁNAK MÉG CSAK EGY MÁSODPERCÉT SEM TESZI KI, A KOZMOSZ VALÓDI MÉRETEIHEZ KÉPEST OLYAN, MINTHA EL SEM INDULTUNK VOLNA A FÖLDRŐL!