Egy szokásos „tudományos-ismeretterjesztő” cikk a közelgő katasztrófák elbagatellizálásáról :

http://www.szimpatika.hu/cikkek/2574/polusvaltas_elott_a_fold_katasztrofak_eve_jon )

Elterjedt a hír, miszerint tavasszal elkezdődik a pólusváltás, ami éppen 2012. december 21-én ér véget, eközben katasztrófák szemtanúi lehetünk, teljesen megbolondul az időjárás, mi több, ez utóbbi már látható is, és a mágneses pólus áthelyeződésével van kapcsolatban. Vajon mennyi lehet igaz ezekből? Tényleg ekkora a baj, vagy csak túloznak?

A mágneses pólus Szibériába költözik ( Megj : Már rég ott van )

A mágneses pólus valóban vándorol, átlagosan évente 40 kilométert tesz meg Szibéria irányába, és évente kb. 64 kilométert mozdul el. Az is tény, hogy ez a mozgás az utóbbi évtizedekben felgyorsult. (Megj : Ez igaz, csak azt hallgatja el, hogy milyen gyorsan történik mindez! ) Míg 1831-ben, a mai James Ross-szorosban volt a mágneses északi pólus, addigra napjainkban pedig valahol Szibéria környékén járhat. ( Megj : A cikk írója már itt el kezd ködösíteni, mivel azt sejteti, hogy nem tudják pontosan, hogy jár az északi pólus, holott mindenki tudja, aki utána akar nézni – hát még a szuperérzékeny műszerekkel rendelkező tudomány - , hogy az északi pólus valahol már az Ohotszki-tenger szélén jár, az 55. északi szélességi kör mentén! Lásd :

http://sincedutch.wordpress.com/2012/01/11/1112012-north-pole-shifts-towards-siberia-warmer-latitudes-have-shifted-nw/ )

A mágneses pólus és az időjárás

A mágneses pólus helyzetének vagy erősségének azonban nem sok köze van a földi időjáráshoz. ( Megj : Nos, ez a legnagyobb hazugság! Mert mint a fent belinkelt angol nyelvű cikk magyar fordításából is kitűnik :

http://paranormal.hu/news.php?extend.432 )

- idézet a cikk fordításából : „A GOES időjárás-megfigyelő műholdképei alapján kijelenthetjük, hogy a pólus Szibéria felé tart, így levonhatjuk a következtetést, hogy az északi félteke forgáspontjává éppen a kérdéses terület, azaz Szibéria lesz lassacskán. Fogalmazzunk egyszerűbben: a mágneses északi pólus Oroszország felé indult el – alapvetően eltolva északnyugatot egy meghatározott irányba. Mindez azt jelenti, hogy a mágneses erővonalak délnyugati irányba tolódnak el. Ezért a melegebb szelek, áramlatok is délnyugati irányba tolódnak el az Északi Sark mentén Szibéria felé. Ennek az eredménye az, hogy a viharok és a mikroklimatikus időjárási viszonyok mint amilyen Mississippiben, Oklahomában vagy Arkansasban is van, most délnyugat felé mozognak. Ennek következtében az Egyesült Államok hosszú távon mérsékeltebb időjárású hely lesz. Fogunk még tapasztalni fagypont alatti hőmérsékletet, de a jelek egy dolgot jelentenek, mégpedig hogy Szibéria lesz az új központja a sarkvidéknek és ehhez fog igazodni a bolygó többi része. Egyesek szerint a nyári időszakban többször trópusi időjárást fogunk tapasztalni a nyár során.” ) Legalábbis közvetlen módon nincs, tehát nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy azért, mert a mágneses pólus átvándorol, éghajlatváltozás lesz a Földön (legyen az jégkorszak vagy elsivatagosodás). A szeleket, az óceáni áramlatokat nem a mágneses mező befolyásolja, hanem a Föld forgása, illetve a Napból érkező energia, elsősorban az infravörös fény, azaz a hő. Így bármiféle összefüggést kreálni a két esemény között felesleges, és erőltetett.

Gyengül-e a mágneses mező?

A Föld mágneses mezeje lassan, de folyamatosan gyengül, ennek mértéke százévente kb. 5% (a 19. század óta 10%-kal csökkent ereje), és ebből nagyon sokan már azt vizionálják, hogy előbb-utóbb (de inkább idén, 2012-ben), megszűnik, vagy annyira legyengül a Föld mágneses mezeje, hogy védtelenek leszünk a napciklus maximumán érkező napkitörésekkel szemben. ( Megj : Nem vizionálják, hanem a mágneses pólusváltás természetes folyamata, hogy a váltás időszakában egy rövid ideig nulla lesz, azaz megszűnik a földi mágneses mező – ahogy egy sebességváltót sem lehet előremenetből hátrafelé menetbe kapcsolni úgy, hogy nem megy át a nulla ponton! ) Azt viszont szinte minden helyen elfelejtik megemlíteni, hogy a jelenlegi mágneses mező közel kétszer olyan erős, mint az elmúlt egy millió évben valaha is volt, ( Megj : Itt megint egy újabb hazugság-állítást kell beiktatni, hogy mindenáron elbagatellizálják az abnormálisan gyenge földi mágneses mező tényét ! ) tehát a gyengülés csak a normál szintre beállás egyik előszele, így tehát kijelenthető, hogy normális, természetes jelenségről van szó. ( Megj : És az egyik hazugságból következik a másik is , azaz : „normális természeti jelenségről van szó .”) Ezt egyébként a tengerfenék, vastartalmú vulkanikus kőzeteiből állapították meg. ( Megj : nem ezt állapították meg, hanem ennek az ellenkezőjét – ahogy Atlantisz és Lemúria romjait is már évtizedekkel ezelőtt felfedezték az óceán fenekén, csak mai napig elhallgatják az emberek elől.)

A mágneses mező megszűnése is csak riogatás, ha a pólusváltáskor valóban megszűnne létezni a mágneses erőtér, akkor bizony minden egymillió évben minimum kétszer-háromszor az élet teljesen eltűnne a bolygóról, és erre nincs semmi bizonyíték sem. ( Megj : Ez is egy ordító hazugság, mivel évmilliók folyamán már számtalanszor tűnt el, majd jelent meg az élet a Földön, számtalan civilizációjával együtt. ) A legutóbbi pólusváltás egyébként 780 ezer éve történt, ( Megj : a hivatalos tudomány spekulációja szerint . ) tehát lassan valóban ideje lenne egy pólusváltásnak, de ez száz, vagy akár ezer évig is eltartó folyamat, nem olyan, mint pl. A Mag című filmben. ( Megj : Megint az altatás a lassú folyamatról, melyről ők is pontosan tudják, hogy szinte egy pillanat alatt megy végbe! ) Nem is értem, hogy miért várjuk el azt a természettől és a világegyetemtől, hogy ugyanazt a rohanó tempót vegye fel, amit mi, emberek, saját magunknak diktálunk. (Megj : Azért tudós uram, mert az emberiség egy élő és nem egy halott világmindenségben él! És ez az elő világegyetem olyan tulajdonságú, amely mindig tükrözi az adott emberiség tudati állapotát is. Mert a mágneses térerősség, de különösen a mágneses pólus iránya és dőlésszöge alapvetően jellemzi egy adott bolygói civilizáció tudati állapotát! ) A Föld már jó pár milliárd éve kering a világűrben a Nap körül, nincs oka sietnie sehova. ( Megj: Ehhez a materialista öncélúság rögeszméjéhez viszont csak azért ragaszkodnak, mert értetlenül állnak a kozmoszt átható végtelen változatos életformák állandó, dinamikus tudati fejlődésén - melyet ugyan szuperérzékeny műszereikkel minden másodpercben észlelnek, csak ezt persze elhallgatják az emberiség elől -, így aziránt az óriási, kozmikus átalakulás iránt is vakok, ami itt és most nem csak a Földünkön, hanem az egész Naprendszerünkben és az egész Galaxisunkban is végbe megy! )

A pólusvándorlás hatása viszont már napjainkban is érezhető: tavaly a floridai Tampa reptér kifutóinak jelzését kellett átírni, mivel a mágneses északi pólushoz képest 3 fokkal nagyobb volt az eltérés. Előtte 2009-ben a londoni Stansted reptéren ( Megj : Meg minden más repülőtéren. ) volt szükség hasonlóra, de az elkövetkező 56 évben nem lesz szükség e két reptér kifutóinak módosítására. ( Megj : már a következő egy évben sem lesz szükség, mivel a 3D-ben a földi élet – már aki itt marad – alapvetően megváltozik. )

Összességében tehát nem kell tartanunk a pólusváltástól, talán mi meg se fogjuk élni, csak unokáink, dédunokáink. Ha mégis megélnénk, akkor sem lesznek katasztrófák, világvége pedig pláne nem. ( Megj : ez volt az egész cikknek a célja : a mai primitív, materialista tudatállapotot és az ezzel összefüggő kizsákmányoló civilizáció életlehetőségét kitolni még ezredévekre – egyébként minden materialista természettudományos rögeszmének ez a célja -, hogy a közönséges embert tovább altassa, azaz ne lássa, mi folyik valójában körülötte! )

Kiemelt cikkek

Válasz az UFO-kutatás hét alapkérdésére 1. rész

Evukációs flották a Föld körül
Evukációs flották a Föld körül

 A kezdőlapon jó egy éve feltett hét alapkérdés megválaszolására eljött az idő :

1. Mik az ufók?

Olyan űrjárművek, melyeket a ( Földnél ) magasabban fejlett technikai civilizációk entitásai bolygók és/vagy naprendszerek közötti közlekedésre rutinszerűen használnak.

Azonban az „ufó” meghatározás természetesen nem pontos, sőt inkább cinizmusról és tudatlanságról tanúskodik, mivel ez a mozaikszó egyszerre tükrözi a mai ( bár már nem sokáig )  uralkodó, euro-amerikai típusú áltermészettudomány materialista szemléletét, másrészt azt is, hogy még a durvaanyagban észlelt jelenségeket is automatikusan letagadják, ha a mindennapi tapasztalat ellentmond a materialista elméleti rögeszméknek.

Bővebben ...

A kozmikus magyarság – a Mindenség kulcsa

A kozmikus magyarság – a Mindenség kulcsa

Most, hogy közeledünk a galaktikus együttállás sorsdöntő napjához, és az ezzel együtt járó kibírhatatlan lelki feszültségeket is megtapasztalva, melyet a remény és kétség szinte percenkénti váltakozása okoz a Fény után vágyakozó lélekben, eljött az ideje annak is, hogy beszéljünk a magyarság kozmikus küldetéséről, arról az örök és szent megbízatásról, melyet minden földi nép közül éppen a földi magyarság tagadott meg a legjobban!

Bővebben ...

Válasz az UFO-kutatás hét alapkérdésére 2. rész

Adamski találkozása Orthonnal
Adamski találkozása Orthonnal

2. Honnan jönnek?

 

Addig erre a kérdésre sem lehet kellő mélységben megadni a választ, amíg bizonyos tudati feltételekkel a kérdésfeltevő nem rendelkezik.

Mert ha az ilyen személy legalább elemi fokon nem alakított helyes képet az ufókról, hogy mik is lehetnek egyáltalán, addig a ’honnan jönnek?’ kérdésre adandó választ sem nagyon értheti meg.

Lássunk tisztán : az egész emberiség jelenlegi válságának a valódi oka magában a tudatban, az eddig évezredeken át kontrollált emberi tudatban keresendő, mely mai napig egy illúzió-világegyetemet érzékel maga körül, ami köszönő viszonyban sincs a világegyetemünkben lezajló valós folyamatokkal, a mindenséget irányító tényleges erőkkel és ezeknek a belső összefüggéseivel.

Bővebben ...

Idővonalunk csődje - és egy megoldás 1. rész

Idővonalunk csődje - és egy megoldás 1. rész

Elég furcsa idővonalon vagyunk - vagy inkább ebben rekedtünk, mivel az események itt még olyanok, mint amikor egy régi zenegép zsinórját lejátszás közben kihúzzák a konnektorból, így az utolsó, már senkit sem érdeklő zeneszám, egyre halkulva, egyre akadozva ugyan, de még továbbfolytatódik - viszont az új, korszerű lejátszó sehol sincs, így az új időknek új dalai sem hallhatóak még.

Ez a fő probléma.

Bővebben ...