A Magasan Fejlett ( Galaktikus Tudatú ) Társadalmak, mivel hasonló alapelveken nyugszanak, sokban hasonlítanak egymáshoz.

Magunk pedig néhány éve éppen azért fáradozunk, hogy ez az elemi tény egyre több embernek tudatosodjon - mármint az, hogy csak az ilyen szintű társadalmak a Kozmosz normális megnyilvánulásai, csak ezek a lét fejlődésének normális lépcsőfokai, és minden más, amely többé-kevésbe eltér ettől, vagyis bármilyen negativitást magában hordoz, nem tekinthető valójában társadalomnak, csak valamilyen elzárt börtön- vagy kórházszerű területnek, és a Mindenségben kivételként kezelendő!

Másrészt, ha egyre inkább megismerjük a kozmikus társadalmak alapelveit, majd különösen az MFT-k mindennapi életét, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy a saját földi társadalmunkat - és így saját magunkat is - ne lássuk a kellő objektív megvilágításban, amely az eddigi kritikánkban ezen személet igencsak hiányzott.

Mert az ilyen objektív ítélet fényében gyakorlatilag bármilyen földi emberi tevékenységnek értéke a nullával egyenlő - hanem mínusszal!

A modern földi társadalom ugyanis annyira belemerült a saját rögeszméjébe, annyira eltávolodott attól a néhány egyszerű kozmikus alapelvtől, amelyen az MFT-k örökké nyugodnak, hogy egy átlagos földi emberel pusztán intellektuális úton már nem lehet tisztázni az alapokat!

Ez jól látszik az ezós-ufós internetes fórumokon-blogokon lévő beírások színvonalából is! ( Bár nyilvánvalóan ma még csak ezek állnak rendelkezésre nekünk, mivel a hivatalos hírcsatornákon eleve semmi valós sem folyhat át. )

Az alapok tisztázása pedig valójában csak akkor kezdődhetne, ha egy, mondjuk az ufó-jelenségen elmélkedő ember, először is megértené, hogy valójában milyen társadalom az, amelyben pillanatnyilag él, és önnön lénye hogyan harmonizál vele minden másodpercben!

Ha tehát - még egyszer - valaki megértené, hogy épp ez a kozmikus alapelveket minden másodpercben felrúgó földi társadalom az abszolút kivétel a Mindenségben, akkor azonnal megértené pl. az ufó-jelenséget is - mégpedig belülről, úgy, ahogy a földönkívüli testvéreink látnak minket.

Addig viszont még a süketek párbeszéde ( értők és értetlenek között ) folyik, mivel az alapok teljesen mások!

Jó példa erre mondjuk az hivatalos ufó-kutatók, de az amatőrök által is rögeszmeszerűen évtizedek óta feltett állandó kérdés : " Ha olyan fejlett lények a földönkívüliek, akkor miért mindig névtelen senkikkel veszik fel a kapcsolatot, miért nem a kormányokkal?"

Megadhatjuk erre végre hat évtized után a választ? - mely a kozmikus alapelvek ismeretének fényében már magától értetődő lesz:

Azért, spirituálisan süket és vak Barátaink, mert a pozitív földönkívüliek tudják, hogy a kormányok nem az emberiséget képviselik! Hanem éppen ellenkezőleg!

Tehát az ufó-jelenség alapvetően téves megítélése megint arra vezethető vissza, hogy a földi ember alapvetően tévesen ítéli meg a saját társadalmát , és így önmagát is!

Természetesnek veszi, hogy egy államnak működnie kell , ugye, maga erőszakszervezeteivel, adóhivatalával és bürokráciájával stb. - ezek viszont abszolút nem egyeztethetőek össze a kozmikus alapelvekkel!

Aztán:

Természetesnek veszi, hogy kötelező az iskolai oktatás, mely miatt mindenkit kötelezően összekötnek olyan természet- és társadalomtudományos rögeszmékkel, melyek szintén nem egyeztethetőek össze a kozmikus alapelvekkel.

Aztán:

Természetesnek veszi, hogy dolgozni kell a megélhetésért, elfelejtve, hogy a megélhetéshez való alapvető jog egy kozmikus alapelv, és nem a hatalmon levő kiváltságosok pénzért áruba bocsátott kegye!

Nem folytatjuk, mivel most már, hál' Istennek, nagyon is sokan tudják, mi nem helyes a mi Föld bolygónkon, de a változás, az abszolút változás pillanata még sokaknak nem világos, pedig az alapelvekből ez is magától következik :

Az igazi változás akkor jön el, mikor nem lesz semmi:

azaz, amikor az emberek nem cselekednek semmit (Tao )!

Abban a pillanatban minden meg fog újulni!