Elhallgatott tények

 Egy korábbi cikkünket, ( azaz:https://www.spiritufo.hu/valodi-ufo-kutatas/elhallgatott-tenyek/80-newton-tronfosztasa  ) melyet az Indextől vettünk át, így kezdtük:

"A brit királyi tudományos társaság tagjelöltje volt, de bemutatkozó előadása után páriává vált Eric Laithwaite. Az 1970-es évek brit tudományos életének elismert szereplője, a Maglev mágnesvasút feltalálója nem a nadrágját húzta le a tiszteletre méltó hallgatóság előtt, hanem kísérleti úton szemléltette, hogy valami nem stimmel a newtoni törvényekkel."

Tehát Eric Laithwaite angol mérnökről van szó, aki először bizonyította kísérleti úton a hivatalos tudományos élet vezetői előtt, hogy a newtoni dinamikai tételek és főleg Newton gravitációról alkotott elképzelései nem igazak.

És ahogy a fent idézett cikk is irta, ennek hatására nagy lett az ijedelem a sok "lord" meg "sir" ranggal jelzett "tudós" között, mivel Laithwaite egyszerű bemutató kísérletei ( mivel az igazság mindig egyszerű! ) a hazugság-világrendünk egyik fontos tabujának érvényességét kérdőjelezte meg, sőt tette nevetségessé, az ezeket az elveket védő akadémiai papi kaszttal együtt.

Szerencsére azonban fennmaradt néhány videó Laithwaite hetvenes-nyolcvanas években végzett tudományos-ismeretterjesztő tévés adásaiból is, mivel jó érzékkel, a hivatalos tudomány negálása után, elsősorban az ifjúsághoz fordult, az akkor még létező, az elektronikai techno-sex-fantasy-horror által még meg nem rontott ifjúság felé, akinek még bemutathatta az antigravitációs effektusait, mint pl. ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=JRPC7a_AcQo

A fenti 1983-as felvételről készült videóban tehát Eric Laithwaite a cikkben is említett egyszerű antigravitációs hatást mutatja be, miszerint a rúddal együtt eredetileg 40 font, kb. 18 kg súlyú fémtárcsát, ha felpörgetik, még pedig nem is olyan gyors fordulatszámra, máris annyit veszít a súlyából, hogy egy kézzel is fel lehet emelni a rúdon lévő tárcsát. ( Ekkor legalább a súlya felét el kell veszítenie, sőt, bizonyos pillanatban a tárcsának el kell veszítenie szinte a teljes súlyát /és csak a rúd súlya marad/, ha egy kézzel egy rövid ideig oly könnyen a fej fölé lehet emelni! )

Laithwaite klasszikus bemutatóját ismételték meg napjainkban a Sydney egyetemen is:

https://www.youtube.com/watch?v=GeyDf4ooPdo

 

( Lásd még ehhez kapcsolódóan: https://www.spiritufo.hu/tudomany/spiritualitas-es-a-tudomany/vizonto-tudomany/81-a-tudomany-hazudozasainak-is-most-van-vege )