Ildikó írja :

"Ezen a képen a Turul bolygó fővárosa, Minesz látható olyan nézetben, mintha felülről közelednénk a városhoz.

Minesz hegyektől körülölelt védett medencében helyezkedik el. ( Mint a régi azték főváros - melynek helyén ma Mexikóváros van. )

A város középpontjában a Fénytemplom vagy Élettemplom található, melynek kupolái buborékszerűen olvadnak össze aranyszínben, de itt a képen sárgás-narancsos tónusban lehetett ábrázolni. ( A buborékkupolák felülről nézve egy keresztet formálnak - ez a képen csak részben látható. )

A központot egy gyűrű öleli körül, lakóépületekkel és sok más létesítménnyel együtt.

A Fénytemplomból tizenkét sugárút vezet kifelé. ( A sugárutak hossza kb. 5-6 km hosszú, melyeket a képen méretarányosan nem lehetett megjeleníteni. )

A négy fő irányban, a központi gyűrűn túl, éter-fizikai formában jelentős létesítmények helyezkednek el.

A déli irányban az Életkapu, a város északi részén pedig a Tudás temploma - több gömb alakú épület, amely az ismeretszerzés központi helye - látható lila színnel ábrázolva.

A keleti oldalon egy Fény-piramis van, mely gyűjti, fókuszálja az energiát, és nyugaton a már korábban, külön képen is ábrázolt Bölcselet temploma látható. ( Valójában minden jelentős épület, nem csak a legfőbbek, egyben spirituális központ is. )

Az egész városra jellemző a sok-sok virágos park, élő aura-szökőkút és mindaz, ami harmonikussá, oldottá és felemelővé teszi az egész környezetét.

A Szíriusz A, a központi Nap, most éppen lemenőben van, ezért türkizből rózsaszín-bíborba váltott a színe. Ilyenkor az égbolton az éteri energiavonalak csodálatos szivárványszínben meg is jelenhetnek, hasonlóan a földi sarki fényhez.

Ennek a színváltozásnak a két Turul-hold is a részese."