Ildikó magyarázata a képhez: 

 

"A lakógömb energetikai központjában pedig egy kristály „lebeg”, ami az egész gömbház energiáját biztosítja. Az energiarendszer – melyet a rajzon a sárga erővonal-hálózat jelképez – egy tóruszformához hasonló, ami a felszín alatti részben is folytatódik. Ez segíti a „repülőgömb” leszállását is. 

A gömbház teteje átlátszó és a csillagos égboltot jelképezi, itt a kozmikus energiák szabadon átáramolhatnak; ez a kapcsolat közvetlen és csodálatos. A bútorok, a berendezés egyszerűek, lekerekítettek és süllyeszthetők, így mindig az a tárgy van felül, amit éppen használnak. 

A képen egy olyan családi jelenetet látunk, ahol az egyik nagyobb gyermek épp a „”telefal” képernyőjét – mely a galaktikus információ-hálózattal van összekötve – nézi, amin Föld bolygó jelenik meg, melyet ott mindig nagy szeretettel és aggodalommal követnek nyomon a fejlődésében. Ugyanakkor a másik gyermek egy repülőgömbbel tér haza, és őt a szülők nagy szeretettel fogadják. 

Egy szíriuszi lakógömb mindig úgy épül, hogy tökéletesen harmonizáljon a természeti környezetével : erdőkkel, ligetekkel, vízesésekkel, tavakkal, gyönyörű virágokkal, szelíd állatokkal - itt épp egy hófehér unikornis látható, mely a Turulon nagy számban él."