Nézzük, mit ír James Harris Exopédia könyve az Alfa Centauri-rendszer civilizációiról:

 

 

Alpha-centauridák

„Egy további, földönkívüli faj játszik látszólag jelentős szerepet az emberiséggel kapcsolatosan, ők az Alpha Centauri rendszeréből érkeznek. Alex Collier kijelentése is alátámasztja ezt, miszerint az Alpha-centauridák egyike a Földre látogató idegen fajoknak. A Montauk és a Philadelphia projektek egyik feltételezett korábbi tagja, Al Bielek számos földönkívüli fajról tesz említést, beleértve az Alpha-centauridákat is. Bielek tanúságtétele talán az egyik legbizarrabb és legellentmondásosabb az ufókutatók körében, azonban állításai logikusak és megbízhatóak, ezenkívül összecsengenek John Quinn, független kutató következtetésével, aki szerint Bielek igen szavahihető és nagyon sok tény támasztja alá kijelentéseit. Az alpha-centauridák, Bielek szerint, láthatóan egyfajta menedéket és védelmet adnak mindazoknak az embereknek, akik segítségre kérnek az árnyék kormányok elnyomó elemeivel való tárgyalásokhoz. Bielek egy interjúban feltárta az Alpha-centauridákkal kötött megállapodás természetét:

Al Bielek (AB): Rendszeres sikló járatok indulnak erről a bolygóról a Alpha Centauri 4. bolygójára, mely az egyezmény szerint biztos menedéket nyújt azok számára, akik az USA kormányzata számára nemkívánatos személyek. Ez egy megállapodás. 12 órájuk van elmenekülni. Minden jel szerint vihetik magukkal családjukat, beleértve a nővéreiket, fivéreiket, szüleiket, akárkiket. Amennyire tudom, a mai napig ott vannak.

SS (kérdező): Ki működteti a siklót?

AB: Valószínűleg az Alpha Centauri kormányzata, ám nem tudom. Azonban a járat rendszeres, heti két alkalommal közlekedik. Nem tudom, hol lehet a leszállási hely. Természetesen titokban tartják.

SS: Hogyan néznek ki?

AB: Az Alpha-centauridák? Mint az emberek. Hajszál pontosan. A bolygójukon sokkal kisebb a népsűrűség. Nincs túlnépesedés. Fejlett civilizációt alkotnak. Kicsivel előttünk járnak, nem sokkal, de valamennyivel előttünk. Nem tetszik nekik, ahogy a kormányzatok üldözik a velük szemben állókat, meg hasonlók, ezért megadják a lehetőséget mindazoknak a kormánytisztviselőknek, akiktől valamilyen ok miatt meg akarnak szabadulni, hogy elmenekülhessenek. Nem tudom hogyan, de valahogy közelükbe férkőznek, s ha az illetők menedéket kérnek, megkapják a besszálló kártyájukat, és csak felszállnak az egyik siklóra. Ennyi az egész. És ott vannak. Hogy aztán mi történik, nem tudom. Azóta sem találkoztam azokkal, akik elmentek.

Az a szerep, amit az Alpha-centauridák játszanak, az árnyék kormányok számára nem kívánatosnak ítélt személyek számára történő menedék-nyújtásban arra vall, hogy mélyen érdeklődnek a szociális igazságtalanságok iránt, és sokaknak segítenek egy megbízhatóbb és fejlettebb társadalmi rendszer tagjává válásában. Ez az az eszme, ami megfogalmazódik az alábbi, független forrásból származó telepatikus üzenetben: „Az Alpha Centauriról érkezők társadalmi rendszere nyitott, ragaszkodó és szerető, ezért igen hasznos lehet mindazoknak, akik társadalomtervezéssel foglalkoznak, és újfajta szabályok kidolgozásán gondolkoznak, egy konfliktusmentes és gondoskodó szociális szerkezetről. Az Alpha-centauridák legfőbb tevékenysége szerint a szociális igazságosság megteremtésére irányul, valamint a személyes szabadságra. A globális problémák megoldása terén az Alpha-centauridák segítséget nyújthatnak a szociális igazságtalanság globális méretű csökkentésében, békeövezetek vagy béke-menedékhelyek kialakításában, az emberi jogok érvényesítésében.” A Centaurus csillagképben a központi Nap a Alpha Centauri C vagy Proxima Centauri. A Centauri A és B körül keringő számos bolygó lakott. Az egyik jellegzetesen sivatagi bolygó. Az nem tisztázott ugyan, hogy a Centauri C körül keringenek-e bolygók, de több kontakta jelezte, hogy trendszeresen találkozik olyan idegenekkel, akik a C rendszerből származnak. Az Alpha Centaurus rendszer legjelentősebb bolygója a Meton.

Az alpha centuridák életmódja

Városaikat gyakran építik völgyekbe, melyeket hegyek vesznek körül. A hegyek sziklái sokszor rózsaszínes árnyalatban fénylenek a légkör és a a szikláról visszaverődő fény sajátosságai miatt. Sok fa aranyló színű, a folyók mentén több színű egzotikus virágok nőnek. A tengerekben halak és emlősök találhatók, úgy mint a tavakban és a folyókban is. Cápák, ragadozó halak nincsenek a vizekben. Az élővilág növényevő és zöld vegetáción él. A bolygón léteznek tehénhez hasonló állatok is, melyek tejet termelnek. Ezek az állatok barátságosak, nagy szemekkel rendelkeznek és leginkább a tavak vizeiben szeretnek ácsorogni. A madarak több színben pompáznak és magasabb oktávon is tudnak énekelni. Olyan mértékben szelídek, hogy gyakran egészen közel jönnek az emberhez sőt, akár a vállára is leülnek, ha elhelyezzük oda őket. Nem csoda, hiszen ez a civilizáció az évezredek során minden állat felé szeretettel közeledett és szeretetet tanított nekik. A méhek szintén szelídek. A lakók teljes harmóniában és békében élnek egymással. Egykor a Vénuszról jöttek ide, hogy új otthont találjanak, amely mostmár állandónak számít, mivel megfelelően tudják kezelni környezetüket. Idejövetelük oka a népesség emelkedése volt a Vénuszon. Ugyanakkor a Vénuszt azóta is bölcsőjüknek és őshazájuknak tekintik. Amióta ide jöttek a Vénuszról, asztronómiai ismereteik jelentősen fejlődtek. A vénusziakkal töretlenül tartják a kapcsolatot és rendszeresen látogatják egymást. Bolygójukat a hagyományoknak megfelelően Venusz II-nek is hívják. Szeretik a színes fényeket, a hangulatos megvilágítás. Esztétikus környezetben és kényelemben élnek, ugyanakkor a földhöz közel alszanak, mert azt egészségesebbnek tartják. Rendelkeznek különféle növényi eredetű gyógyító italokkal, melyek igen hatékonyak például a stressz leküzdésében.

Nincs náluk stressz és nincsenek agresszív gondolataik sem, egészségük megőrzésére törekszenek. A mindennapi kényelem bárki számára elérhető, nincs monetáris rendszerük sem. Minden kapott tudást és bölcsességet konstruktív munkába és rekreációba fektetnek. A művészetek és a tudomány szintén bárki számára hozzáférhetők. Az erőszak és a háború náluk ismeretlen fogalom. A metoni élet, a gondolkodás, a létezés magasabb szintje mind megvédik a társadalmat a káros hatásoktól.

Egy meton-i város tipikus képe

Az éjszakát és a nappalt nem választják ketté, nincsen időbeosztásuk, hogy mikor mit fognak csinálni, nincsenek határidők sem. A magasabb rezgésszinten nincs jelentősége az időnek. A gyermekek gyorsabban nőnek, mint a Földön. Más bolygók fajaival szintén harmonikus kapcsolatban állnak. Tisztában vannak a reinkarnáció működésével, a lélek újjászületésével. Külön hangsúlyozzák, hogy az emberi elme csak egy kis része az örökkévalóságnak. Mivel nincs politika, ezért békében és harmóniában élnek, melyet maga a civilizáció egésze tart fenn. Ritkán szomorúak, a szeretet végtelen tengerében élnek. A Földön ugyanezt szeretnék elérni. A rezgésszint emeléséhez először diétát és légzőgyakorlatokat javasolnak, amely időt és koncentrálást vesz igénybe. Különleges egyensúlyt tartanak fenn az élő agy és a csillagrendszerek sugárzásai között. Úgy vélik, hogy az agysejtek képesek regenerálódni az adott bolygó központi csillaga sugárzása által. Az emberi agy folyamatosan hullámokat bocsát ki, amely kapcsolatba tud lépni azokkal a hullámokkal, melyek a Napból származnak. Ha azonban ez a sugárzás egyenletlen és egyszerre nagy dózisban kapja az adott bolygó, az agysejtek degenerált működést fognak mutatni. Ennek egyik jele az agresszió, és a másokkal szembeni erőszak.

A túlnépesedést kerülik, ha ez mégis előfordulna, akkor egy másik bolygóra mennek, így tartják fenn a populációs egyensúlyt az adott bolygón. Példa erre a Vénuszról való elköltözésük. Növények akár örökké is élhetnek, ha megfelelően gondozzák őket. Jellemző rájuk a lovakkal való közlekedés, melyek kissé eltérnek a földiektől, de alkalmasak arra, hogy a hátukon ülve személyeket szállítsanak. Néhány szó a mezőgazdaságukról. Termőföldeken zabot, árpát, kukoricát termesztenek, melyből bőségesen van a bolygón mindenhol. Emellett különböző zöldségek és gyümölcsök termelése is folyamatos, melyből szintén nincs hiány. A széles növényi vegetáció magas oxigénkoncentrációt idéz elő a bolygó troposzférájában. A növények akár a Földön, felhasználják az állatok által kibocsátott szén-dioxidot is. A környezetet semmi olyan anyaggal nem szennyezik, ami káros lenne az ózonrétegre. A tiszta levegő jó közérzetet biztosít számukra.

A mezőgazdasági területek folyamatosan friss élelemmel látják el a lakosságot, de rendszeresen szállítanak teherűrhajókkal élelmet más bolygókra is, ahol esetleg korai stádiumban lévő kolonizálás történik éppen. A mezőgazdaságban vannak termelésirányítók, akik a bolygó különböző területeit járják és ellenőrzik, mire van éppen szükség. A termelés ennek megfelelően történik. Ha valami kifogyóban van, akkor azt elkezdik termelni. Ha valami lassan fogy, leállnak a termelésével, amíg nem fogy belőle jelentősebb mennyiség, így elkerülék a túltermelést. A lovak és a marhát egykor a Vénuszról lettek áttelepítve, hogy mint elsődleges állat, amivel közlekedni tudnak, megmaradjon. Ehhez szükség volt ezeknek az állatoknak az akklimatizálására, hogy hozzászokjanak az új bolygó körülményeihez. A fehér lovak leszármazottai a mai napig megtalálhatóak Arábiában, míg a fehér marha Indiában. A bolygóra jellemző a selyemhernyó tenyésztés is, melyek különleges textíliákat állítanak elő. A selymes szálak csillogó anyagból készülnek, melyekre különböző mintákat varrnak. Az elkészült ruhákat bárki igénye szerint elviheti ízlésének megfelelően. A ruhák egyedileg készülnek el, nincs tömegtermelés, mint nálunk.

Az Alpha Centauridák történelme

Fejükön van hajuk. A sűrű légkör nem engedi át a káros sugarakat akárcsak a Vénuszon is, ahol őseik is nyugodtan tudtak a tengeren közlekedni, akik ugyanolyan kiváncsiak voltak, mi lehet a tengeren túl, vagy az ég felett, amit a kozmikus por eltakar. Légballonokat építettek, melyet héliummal töltöttek meg, hogy felfedezzék az eget. Később, mikor technológiájuk jóval fejlettebbé vált, már más világok kezdték érdekelni őket, hogy elérjék űrbéli szomszédaikat. Az egyik ilyen szomszédjuk volt a Föld, majd a Mars. Később, mikor már elértek egy bizonyos népességszámot és az nem volt harmóniában a Vénusszal, elindultak az ismeretlen felé, hogy új világot fedezzenek fel. Tudósaik az Alpha Centauri rendszer három bolygóját találták alkalmasnak a benépesítéshez. Az anyahajók vénusziak százezreit hozták ide, de nem csak embereket, hanem állatokat is. Azt meg kell említeni, hogy néhány vénuszi a Földön maradt, akik aztán beépültek a fejlődéstörténetünkbe, akiknek leszármazottaik máig itt vannak a Földön immár beépülve társadalmunkba és feledésbe merülve, valójában kik az őseik.

Véleményük az emberiségről

Az erőszak és a megsemmisülés lesz a Föld végzete hacsak az ember nem változtat a hozáállásán és nem nyílik meg az Univerzum törvényei felé ahol él és nem követi annak szabályait. Ez az egyetlen menekülési útunk a végzet elől, amely irányába jelenleg tart a Föld. A szociális törvényeink merevek, a legtöbb ember elnyomás alatt van és ennek ellenére még mindig létezik e a primitív rendszer. Ugyanakkor megemlítik, hogy a Föld pozíciója előnyösebb helyzetbe van mint a Vénusz vagy a Mars, mert a Föld nagyobb távolsága miatt nem érijntik olyan gyakran Napviharok mint a Vénuszt és nincs rajta olyan hideg mint a Marson. A civilizáció bőségesen rendelkezik mindennel, amire szüksége van: élelemmel, vízzel, építészethez szükséges anyagokkal, végtelen energiával, melyet a térből nyernek. Nincsenek hiányok a javakban sem. A társadalom működése nagyon szervezett. Minden lakos az élet minden területét gondozza, így nem szenvedhet hiányban semmi. Nincsenek erőszakos filmek, gyilkosság, drog vagy dohányzás, az emberölésből nem csinálnak viccet a gyermekek számára, nincs korrupt civilizáció sem. A Föld ezen mindennapos jelenségei tabu témának számítanak a bolygóikon. Senki nem kíváncsi rá, nincs rá szükségük. Mindezt barbár életmódnak tekintik.

A következő fajok találhatók meg ebben a csillagképben:

Szantíniaiak

A Metharia bolygón laknak, amely a Centauri A körül kering. Tagjai a Galaktikus Konföderációnak és az Asthar Parancsnokságnak is. Őseik vegaiak voltak. Spirituálisan és technológiailag ők az begyik legfejlettebb humanoid faj. Közeli kapcsolatban állnak szíriusziakkal, plejádiakkal és vénusziakkal.

Metoniak

A Meton nevű bolygó szintén a Centaurus csillagkép egyik csillaga körül kering. Egy dél-afrikai kontakta, Elizabeth Klarer az 50-es években kapcsolatban állt egy metonival, aki Akonnak nevezte magát. A kontakta elvitte őt bolygójára, ahol megismerhette gyermekét, Aylingot. A metoniakat szőkéknek írja le. A bolygójuk klímája kellemes. Az óceánok nagy kiterjedésűek, színűk zafír. Az éghajlat inkább trópusi. Az égen más bolygók is láthatók, ahogy határozott pályán megkerülik a központi aranylóan ragyogó csillagot. A bolygó felszíne sivatagos itt-ott nagyobb hegységekkel.A Naprendszerükben három csillag van, amely körül hét bolygó kering. Gyakoriak a látványos ám igen nagy erejű viharok, melyek óriási pusztításokat végeznek. Ennek oka, hogy a magas légköri szelek instabil atmoszférikus nyomást eredményeznek. A Metonon a rendszer három csillagának sugárzása mivel interferál egymással, ezért egy kevert ultraibolya sugárzás érkezik a bolygóra a bináris rendszernek köszönhetően. A bolygó azonban igen vastag ionoszférával rendelkezik megvédve az élővilágot a káros sugárzástól. Az alacsonyabb légkörben a felhők jégkristályai ahogy visszaverik a csillagok fényét ragyognak, a felsőbb rétegek felhői , melyek kozmikus port tartalmaznak, ezüstös csillogást produkálnak. A nagy kiterjedésű óceánok vize miatt a bolygón jelentős a páratartalom. A vizeken kisebb-nagyobb szigetek vannak. A lakosság nagy része az egyenlítő mentén él. A bolygó klímájának fenntartásához nagymértékben hozzájárulnak a sarki szelek is. Az űrből a Meton meglehetősen fényesnek tűnik, ahogy visszaverik a csillag fényét a felső atmoszféra felhői hasonlóan a Vénuszhoz. Amikor Elizabeth Klarer leszállt a metoniak bolygóján, az első dolog amire felfigyelt, egy gyöngyszerű épület volt, amely egy szimmetrikus kör alakú emelvényen állt. Az emelvény ragyogó fűvel borított talajon volt, melyen mindenütt virágok tündököltek. A közelben parkszerű közterület helyezkedett el. Az űrhajó sz épület tetején szállt le. A kontakta közben leírja, hogy milyen csodálatos érzés elérni a fénysebességet, érezni az Univerzum erejét, ahogy a gravitáció nyomása egyre nagyobb lesz majd elérni a rezgés egy magasabb szintjét amint áttöri a fénysebességet. Az épületen belül kör alakú helyiséget, aranyozott falakat, hálószobákat, növényeket látott. Sok helyen gyöngyök díszítették a környezetet. Valószínüleg nem sokáig tudnánk ott lenni, mert testünk nincs hozzászokva ahhoz a sugárzáshoz, melyet a három csillag okoz. Mi a Nap frekvenciáihoz vagyunk szokva, míg a Metonon más rezgések az uralkodók. Télen nincsenek rendkívüli hidegek, ahogy nyáron sem kiugróan forró napok. Az időjárást szükség esetén tudományos eszközökkel képesek szabályozni, így elkerülhetik a nagyobb viharok által okozott pusztításokat is. Földrengések sohasem fordulnak elő. A szárazföldek a mágneses egyensúly miatt nem mozognak.